Hypnotherapie voor kinderen


https://www.hypnotherapie.nl/wp-content/uploads/2017/02/hypnosekinderen-800x532.png
Hypnotherapie bij kinderenBij welke klachten? 

Bij voorbeeld bij:

  • Pijnklachten, zoals hoofdpijn en buikpijn
  • Bedplassen
  • Angsten, spanning
  • Gebrek aan zelfvertrouwen, faalangst
  • Verdriet, boosheid
  • Slaapproblemen

Kiezen voor hypnotherapie.

Hypnotherapie is een kortdurende en probleemoplossingsgerichte therapie.
U herkent het vast wel: u heeft met uw kind gesproken, allerlei tips en trucs zijn uitgeprobeerd. En toch is het nog steeds hetzelfde.
Onbewuste en onderliggende overtuigingen zitten uw kind in de weg om het anders te gaan doen.
Hypnotherapie werkt juist met het onbewuste om klachten aan te pakken en blijvend positief te veranderen. Het is een milde en prettige manier om problemen en klachten op te lossen

Hypnose is effectief.

Kinderen maken zelf vaak actief gebruik van hun verbeeldingskracht. Bij hypnotherapie maakt de therapeut gebruik van deze natuurlijke aanwezige verbeeldingskracht d.m.v. verbeeldingsoefeningen. Om dat waar uw kind mee zit of last van heeft, te veranderen.
Uw kind leert zelf om een positieve verandering teweeg te brengen. Emoties worden verwerkt, klachten verdwijnen, spanning wordt losgelaten. Uw kind krijgt weer rust, stabiliteit, zelfvertrouwen en plezier.

Leeftijd.

Hypnotherapie is mogelijk vanaf de leeftijd dat kinderen goed aanspreekbaar zijn. Dit kan vanaf ongeveer 4 jaar.
De hypnotherapie wordt aangepast aan de leeftijd en de ontwikkeling van uw kind. Dus bij oudere kinderen zal de therapie er iets anders uitzien dan bij jongere kinderen. Hoe jonger, hoe spelenderwijs er gewerkt wordt.

Hypnotherapeut en hypnotiseur.

Hypnotherapie wordt vaak verward met toneelhypnose. De hypnotherapeut wordt vaak verward met een hypnotiseur.
De hypnotherapeut heeft een 4-jarige beroepsopleiding gevolgd en heeft kennis van problemen, oorzaken en veranderingsprocessen. Dit in tegenstelling tot een hypnotiseur. De hypnotherapeut maakt gebruik van op uw kind afgestemde werkvormen. Bij hypnotherapie behoud je altijd de controle. Er is nooit verlies van eigen wil of eigen bewustzijn.

Hypnose, hoe werkt het?

Hypnose kan goed vergeleken worden met dagdromen. Dit is iets wat uw kind al van nature doet. Hij is “hier”, maar in gedachten en spel “daar”. Hij zit op het klimrek, maar dit is voor hem een piratenboot. Bij dagdromen ben je heel ontspannen en tegelijkertijd heel geconcentreerd. Je raakt niet “weg”, maar je maakt juist alles heel bewust mee.
Hypnotherapie maakt gebruik van ontspanning, verbeeldingskracht en verbeeldingsoefeningen om onbewuste patronen los te laten. Uw kind leert nieuwe innerlijke mogelijkheden om om te gaan met zijn probleem.

Bron NBVH